Continental obniża do 1 zł opłatę franczyzową w sieci BestDrive

30/04/2020
  • Continental wspiera partnerów z sieci BestDrive w obliczu epidemii koronawirus

• Obniżenie opłaty franczyzowej ułatwi serwisom utrzymanie blisko 500 miejsc pracy w całej Polsce

Continental Opony Polska, producent opon premium i firma technologiczna, wobec sytuacji związanej z epidemii koronawirusa SARS-CoV-2 zdecydował
o wsparciu warsztatów partnerskich sieci BestDrive przez obniżenie do symbolicznej złotówki półrocznej opłaty franczyzowej. Taka efektywna forma wsparcia pozwoli przedsiębiorcom – właścicielom warsztatów i serwisów, którzy zdecydowali się na współpracę z Continental, zabezpieczyć najważniejsze w tym momencie potrzeby związane z ich codziennym biznesem.

1 zł za 6 miesięcy korzystania z franczyzy w 2020 roku dla partnerów w Polsce

Zgodnie z decyzją Continental, właściciele 57 serwisów należących do sieci BestDrive w Polsce nie muszą wnosić opłaty za pierwsze półrocze bieżącego roku w pełnej wysokości. Zapłacą jedynie 1 zł netto. Obniżka opłaty franczyzowej ułatwi serwisom nieprzerwaną kontynuację działalności w trudnej, nieprzewidzianej sytuacji rynkowej, w jakiej znaleźli się ich właściciele i pracownicy w drugim kwartale 2020 roku wskutek epidemii.

Continental obniżył do symbolicznej złotówki opłatę franczyzową za pierwsze półrocze 2020 roku dla swoich partnerów z sieci BestDrive
w Polsce  © Continental

Niech to będzie bezpieczny sezon!

Zarząd Continental Opony Polska i opiekunowie sieci BestDrive są świadomi nowych wyzwań
i problemów, z jakimi spotykają się aktualnie właściciele i prowadzący warsztaty motoryzacyjne. Mniejsza liczba klientów, wydłużone czasy obsługi oraz zachowawcze podejście klientów do decyzji zakupowych to jedynie część utrudnień. Jednocześnie pojawiły się nowe, dodatkowe koszty związane z zabezpieczeniem i ochroną pracowników oraz klientów. Niezbędne, wymagane nowymi przepisami wydatki przeznaczone na higienę osobistą i dezynfekcję pozwalają na utrzymanie najwyższych standardów sanitarnych i nieprzerwaną pracę serwisów. Symboliczna opłata franczyzowa ułatwi pokrycie dodatkowych kosztów lub może wspomóc utrzymanie zatrudnienia
w tym trudnym okresie.

Logotyp BestDrive

Marka BestDrive oferuje profesjonalny serwis opon i samochodów niemal we wszystkich zakątkach świata. W całej Europie sieć liczy ponad 2200 warsztatów, oferując jakość Continental w usługach związanych z oponami i obsługą samochodów. W serwisach BestDrive można m.in. kupić i wymienić opony, przeprowadzić diagnostykę, sprawdzić klimatyzację, układ hamulcowy, jezdny – i nie tylko.

Więcej o sieci BestDrive: https://bestdrive.pl/