Continental Opony Polska zdobył dwie nagrody w plebiscycie Fleet Derby 2020

25/06/2020

• Dwie statuetki w kategorii „Produkt / Usługa flotowa” dla Continental Opony Polska
  • Opona Continental EcoContact™ 6 zwycięzcą w podkategorii „Opony”
  • Sieć ogólnopolskich serwisów BestDrive z nagrodą w podkategorii „Serwis ogumienia”

Firma Continental Opony Polska sp. z o.o. otrzymała dwie statuetki w ogólnopolskim plebiscycie flotowym Fleet Derby 2020 w kategorii „Produkt / Usługa flotowa”. Nagrodzona została opona Continental EcoContact™ 6 (podkategoria „Opony”) oraz sieć ogólnopolskich serwisów BestDrive (podkategoria „Serwis ogumienia”).

Continental EcoContact™ 6: ekologia, ekonomia, efektywność

Opona letnia Continental EcoContact™ 6 zapewnia znaczną poprawę w zakresie oporów toczenia, przebiegu, precyzji kierowania i drogi hamowania w porównaniu do swojej poprzedniczki, znanej i cenionej opony ContiEcoContact™ 5. Nowy model oferuje o 20 proc. większy przebieg, o 15 proc. niższy opór toczenia, jeszcze dokładniejsze prowadzenie i krótszą drogę hamowania na mokrych i suchych nawierzchniach. Opona Continental EcoContact™ 6 ma podwójne „A” na etykiecie UE dla prawie 60 dostępnych produktów – najwyższą klasę pod względem efektywności paliwowej oraz hamowania na mokrej nawierzchni.

Opona Continental EcoContact™ 6

Dla zapewnienia tak doskonałych parametrów jezdnych, w produkcji opony EcoContact™ 6 wykorzystywana jest specjalna mieszanka GreenChili™ 2.0, która ma za zadanie równomierne rozprowadzenie składników chemicznych w oponie. Efektem tego są silniejsze wiązania między polimerami, co zapobiega deformacji opony podczas jazdy i zmniejsza jej opór toczenia.

„Continental EcoContact™ 6 to kompleksowe rozwiązanie dla flot. Opony to jedyny punkt kontaktu pojazdu z nawierzchnią, dlatego odgrywają tak ważną rolę w zakresie bezpieczeństwa. Wzór bieżnika opony EcoContact™ 6 był stworzony z myślą o precyzyjnym prowadzeniu samochodu i stabilnej jeździe po suchych nawierzchniach oraz większej przyczepności na mokrych nawierzchniach: w modelu tym wykorzystano rozwiązanie, które jest stosowane w oponach sportowych Continental – asymetryczną geometrię żebra bieżnika z zaokrąglonymi krawędziami. Poprawia to stabilność opony podczas pokonywania zakrętów. Na mokrych drogach lamele z dodatkowymi nacięciami zapewniają lepszą przyczepność i bardziej efektywne odprowadzanie wody. Nowoczesne rozwiązania Continental łączą to co najważniejsze w oponie przeznaczonej po pojazdów flotowych – bezpieczeństwo, ekologię, ekonomię i efektywność” – mówi Piotr Snakowski, Head of Marketing Department w Continental Opony Polska.

Piotr Snakowski, Head of Marketing Department w Continental Opony Polska. Zdjęcie: P. Dobrosławski / Magazyn Fleet

BestDrive – wszystko, czego potrzebuje twoje auto

BestDrive to ogólnopolska profesjonalna sieć serwisów samochodowych, związana z międzynarodową koncepcją koncernu Continental, świadcząca kompleksową obsługę pojazdów flotowych w zakresie ogumienia. Warsztaty BestDrive dostarczają efektywne rozwiązania produktowe oraz świadczą usługi serwisowe dla klientów flotowych w oparciu o ich potrzeby biznesowe. Dzięki współpracy z menedżerami flotowymi polegającej na sprawnym reagowaniu i systematycznym raportowaniu, klienci mogą w pełni wykorzystać potencjał opony przez cały okres jej użytkowania.

Logotyp sieci BestDrive

Serwisy BestDrive zapewniają użytkownikom pojazdów flotowych najwyższy standard obsługi klienta, a pracownikom serwisów sieci – przyjazne miejsce do pracy i odpoczynku. Menedżerom flot BestDrive gwarantuje „spokojną głowę” w sezonie oponiarskim, a także wspiera firmy w budowaniu profesjonalnego wizerunku.

„BestDrive to warsztaty, które odzwierciedlają wartości Continental w usługach dla samochodów – profesjonalizm, bezpieczeństwo, nowoczesność i najwyższy standard obsługi klienta. Dla naszych partnerów szukamy najlepszych rozwiązań, oferujemy wsparcie biznesowe i marketingowe – od systemów informatycznych i porad dotyczących zarządzania, po szkolenia i najlepsze praktyki prowadzenia biznesu” – mówi Konrad Grabowski, Area Fleet Manager w Continental Opony Polska.

Konrad Grabowski, Area Fleet Manager w Continental Opony Polska. Zdjęcie: P. Dobrosławski / Magazyn Fleet

Plebiscyt Fleet Derby 2020

Fleet Derby 2020 to IX. edycja ogólnopolskiego plebiscytu flotowego, dedykowanego zarówno dostawcom rynkowym, jak i jego odbiorcom. Plebiscyt ma na celu prezentację fleet managerów, osobowości flotowych z branży automotive, a także promocję dostawców produktów i usług dostępnych na polskim rynku, kształtujących rynek flotowy oraz mających realny wpływ na rozwój branży motoryzacyjnej, leasingowej i flotowej.

Logotyp plebiscytu FleetDerby 2020

W 2020 roku nagrody przyznano w sześciu kategoriach: „Osobowość Flotowa”, „Fleet Manager Roku”, „Napędy alternatywne” (z podziałem na 4 podkategorie), „Elektromobilność” (3 podkategorie), „Produkt / Usługa Flotowa” z 21 podkategoriami produktowymi oraz „Motoryzacyjna Marka Flotowa” (z podziałem na samochody osobowe i użytkowe). Statuetki Fleet Derby 2020 zostały wręczone 33 finalistom.

W tegorocznej edycji plebiscytu Fleet Derby przyjęto aż 131 zgłoszeń: 75 produktów i usług flotowych, 6 usług elektromobilnych, 12 samochodów z napędem alternatywnym oraz 34 osobowości flotowe i 4 fleet managerów. W plebiscycie Fleet Derby 2020 oddano 170 000 potwierdzonych głosów.

O tym, kto otrzyma nagrodę Fleet Derby 2020, decydowali przedstawiciele branży flotowej: fleet managerowie, osoby odpowiedzialne za politykę flotową w firmach, decydenci, koordynatorzy flot samochodowych, zarządcy parków samochodowych, przedstawiciele firm z sektora Car Fleet Management i z instytucji państwowych oraz partnerzy biznesowi i dostawcy rynkowi.