Continental na pierwszym miejscu w rankingu Marka Nr 1

23/09/2021
Continental na pierwszym miejscu w rankingu Marka Nr 1

Continental, firma technologiczna i producent opon klasy premium, zdobył pierwsze miejsce w rankingu Marka Nr 1 2021 w kategorii opony samochodowe niezależnego portalu motoryzacyjnego Wybór Kierowców.

Marka Nr 1 to polski, niezależny program badania satysfakcji klientów w branży motoryzacyjnej. Uczestnicy oceniają marki i modele samochodów, usługi i produkty motoryzacyjne w 9 kategoriach – niezawodność marek samochodowych, autoryzowane serwisy, stacje paliw, oleje silnikowe, firmy ubezpieczeniowe, kosmetyki samochodowe, samochody dostawcze, kredyty gotówkowe oraz opony samochodowe.

W tegorocznym badaniu satysfakcji w branży motoryzacyjnej Marka Nr 1 Continental obronił zdobyty w zeszłym roku tytuł najlepszej marki oponiarskiej według opinii polskich kierowców. Tym samym, ogumienie Continental już po raz czwarty zajmuje pierwszą pozycję w rankingach niezależnego portalu motoryzacyjnego Wybór Kierowców.

Jesteśmy dumni, że opony Continental już po raz czwarty są tak wysoko oceniane przez polskich kierowców. W rankingu zestawiono 30 marek producentów opon samochodowych, co dowodzi dużej konkurencyjności naszego rynku. Tym bardziej cieszymy się, że to właśnie nasze opony spełniają wszystkie potrzeby, nawet najbardziej wymagających użytkowników – Piotr Snakowski, Head of Marketing Department Continental Opony Polska.

Continental już od 150 lat opracowuje innowacyjne i zrównoważone produkty dla swoich klientów, dbając o to, aby opony w każdych warunkach zapewniały doskonałą siłę hamowania, maksymalne bezpieczeństwo oraz czystą przyjemność z jazdy. W tym roku firma zaprezentowała nową oponę SportContactTM 7 opracowaną z myślą o samochodach osobowych o sportowym charakterze. Dla kierowców decydujących się na ogumienie całoroczne, Continental oferuje wielokrotnie nagradzane opony AllSeasonContactTM, natomiast dla znakomitych osiągów w zimowych warunkach odpowiednim wyborem będą nowe opony WinterContactTM TS 870 oraz WinterContactTM TS 870 P. Dzięki szerokiej gamie produktów Continental, każdy użytkownik może cieszyć się z bezpiecznej i komfortowej jazdy.

W tegorocznej edycji badania opinii polskich kierowców Marka Nr 1 użytkownicy wypełnili ponad 120 tysięcy ankiet.

Więcej informacji o rankingu „Marka Nr 1”: https://www.wyborkierowcow.pl