Continental laureatem Auto Świat Moto Awards 2021

24/02/2022
Continental laureatem Auto Świat Moto Awards 2021

Auto Świat zakończył plebiscyt Moto Awards 2021 na najlepsze samochody minionego roku. Jak co roku, redakcja tygodnika przyznała również nagrody specjalne. Nagrodę za całokształt działalności przyznano firmie Continental na 150-lecie działalności i 25 lat przedstawicielstwa w Polsce.

Redakcja nominowała samochody w 9 kategoriach w zależności od rodzaju i wielkości nadwozia. W głosowaniu internetowym wzięło udział blisko 20 tys. osób, łącznie oddano blisko 180 tys. głosów. Zwycięzców plebiscytu Moto Awards 2021 ogłoszono podczas gali transmitowanej 18 lutego na portalu Onet, a wszystkich nagrodzonych można poznać również w najnowszym wydaniu magazynu Auto Świat.

„Dziękujemy Kapitule konkursu i Redakcji Auto Świat za takie wyróżnienie. 150 lat działalności to nieustanny czas rozwoju dla firmy Continental. Zapewniały nam go m.in. strategiczne partnerstwa i dlatego właśnie dzisiaj jesteśmy największym producentem i dostawcą opon na pierwsze wyposażenie aut wyprodukowanych w Europie. Jesteśmy obecnie też jednym z największych partnerów w motoryzacji dostarczając części samochodowe i systemy do wszystkich znanych, liczących się marek samochodów” – skomentował Dariusz Wójcik, Dyrektor Generalny Continental Opony Polska.

Firma Continental istnieje już od 150 lat, w Polsce jej produkty są dostępne od 120 lat, natomiast oficjalne przedstawicielstwo w naszym kraju powstało 25 lat temu. Continental jest kluczowym graczem na rynku opon w Polce, produkując ogumienie odpowiadające potrzebom wszystkich kierowców – od aut miejskich, po elektryczne czy sportowe o najwyższych osiągach. W narodowym Auto Teście Auto Świata, w którym wzięło udział 70 000 polskich kierowców, opony Continental wskazano jako użytkowane najczęściej.

„25 lat Continental Opony Polska to intensywny okres, charakteryzujący się budowaniem bliskich relacji biznesowych i realizowaniem naszej misji. Wszystkim naszym partnerom biznesowym, którzy od wielu lat z nami współpracują i rozwijają biznes w Polsce, należą się ogromne podziękowania. Dziękuję też naszym pracownikom i całemu zespołowi Continental Opony Polska – to dzięki Wam nasza firma jest jedną z wiodących firm oponiarskich w Polsce” – dodał Dariusz Wójcik.

Continental, to jednak nie tylko opony. Jako dostawca układów hamulcowych, systemów oraz komponentów do układów napędowych i podwozi, oprzyrządowania, rozwiązań informacyjno-rozrywkowych, elektroniki samochodowej, opon oraz elastomerów technicznych, firma jest jednym z wiodących partnerów dla całej branży motoryzacyjnej.

ul. Żwirki i Wigury 16c