Continental dostarczy opony do elektrycznego Mustanga Mach-E

06/07/2021

• Continental PremiumContact™ 6 z homologacją do elektrycznego Forda Mustanga Mach-E
  • Dzięki wysokiej wydajności opony PremiumContact™ 6 pomagają zwiększyć zasięg pojazdów elektrycznych

Continental otrzymał homologację dla opon PremiumContact™ 6 na oryginalne wyposażenie do Forda Mustanga Mach-E. Opona PremiumContact™ 6 została zaprojektowana do sportowej i komfortowej jazdy, a jednocześnie dzięki niskim oporom toczenia pozwala zwiększyć zasięg samochodów elektrycznych.

– Producenci sportowych pojazdów elektrycznych, takich jak Ford Mustang Mach-E, cenią doskonałe prowadzenie, precyzję kierowania i bezpieczeństwo przy dużych prędkościach. Wyjątkowo niski opór toczenia zwiększa z kolei zasięg pojazdu – mówi Andreas Schlenke, konstruktor opon w firmie Continental. – Nie ma jednej opony dla pojazdów w pełni elektrycznych. Od ponad dekady pracujemy nad rozwojem całego naszego portfolio produktów w taki sposób, aby spełniały one wymagania wszystkich pojazdów elektrycznych, a jednocześnie były w stanie istotnie zmniejszyć emisję zanieczyszczeń przy zastosowaniu w samochodach spalinowych – dodaje. Wszystkie opony dostarczone dla Forda Mustanga Mach-E mają klasę oporów toczenia A zgodnie z etykietą unijną, a więc najlepszą wartość w tym zakresie.

PremiumContact™ 6 jest stworzona z myślą o samochodach klasy wyższej i sportowych. Łączy komfort z precyzyjnym prowadzeniem, bezkompromisowym bezpieczeństwem i ochroną środowiska w całym cyklu życia opony. Aby to osiągnąć, inżynierowie opracowali innowacyjną mieszankę oraz rewolucyjny wzór bieżnika. Efektem wykorzystania mieszanki, zapewniającej lepszy kontakt ogumienia z nawierzchnią oraz wyższą trwałość bieżnika, jest wydłużenie przebiegu o ponad 15% w porównaniu z poprzednim modelem.

Homologowane produkty i rozmiary:

• Continental PremiumContact™ 6, 225/60/R18 104V XL
  • Continental PremiumContact™ 6, 225/55/R19 103V XL