Zwycięskie opony na wiosnę

20/04/2018
performance-tires

Meteorolodzy są zgodni co do tego, że wiosna w Polsce zawitała na dobre. Słońce i coraz wyższe temperatury przypominają o tym, że nadszedł czas na zmianę ogumienia z zimowego na letnie. Jakie opony wybrać? Najlepiej takie, które zajmują pierwsze miejsca w testach i są polecane przez ekspertów. PremiumContact™ 6 oceniana na 6!

img_pc6

W tegorocznych testach ogumienia letniego eksperci szczególnie docenili oponę PremiumContact™ 6 od Continental.

Model przeznaczony do samochodów osobowych, który plasuje się pomiędzy ogumieniem do aut sportowych a oponami do aut klasy średniej i luksusowych, zdobył pierwsze miejsce w teście przeprowadzonym przez miesięcznik motoryzacyjny „Motor”.

Continental_PremiumContact_6_30__Web__jpg_

Przetestowano sześć modeli opon letnich w rozmiarze 225/50 R17.

O zwycięstwie PremiumContact™ 6 zdecydowała najlepsza przyczepność podczas jazdy na mokrej nawierzchni oraz najkrótsza droga hamowania na suchych i mokrych drogach – gdy auto na oponach Continental już stało, to na innym ogumieniu pędziło jeszcze 40 km/h!

Ponadto, PremiumContact™ 6 została uznana za najbardziej ekologiczną, cichą i komfortową oponę.

Najlepszym potwierdzeniem doskonałej jakości i właściwości tej opony jest fakt, że błyskawicznie po wprowadzeniu jej na rynek na początku 2017 roku zwyciężyła w teście ogumienia przeprowadzonym przez niemiecki magazyn motoryzacyjny "Auto Bild".

Przetestowano w nim 52 modele opon w rozmiarze 225/50 R17.

PremiumContact™ 6 uzyskała najlepsze wyniki w hamowaniu zarówno na mokrej, jak i na suchej nawierzchni. Model został także uznany za najbardziej ekologiczną oponę i otrzymał tytuł ,,Eco-Champion”.

Dowiedz się więcej o PremiumContact™ 6

Continental_SportContact_6_Tyl

Najlepszy wybór dla sportowych osiągów

Fanom sportowej jazdy eksperci zgodnie polecają oponę Continental SportContact™ 6.

W tym roku model zdobył pierwsze miejsce w teście przeprowadzonym przez magazyn AutoBild Sportcars. Przetestowano w nim sześć opon. SportContact™ 6 zwycięstwo zawdzięcza wyjątkowo dobrym wynikom podczas jazdy na mokrej i suchej nawierzchni. Co najważniejsze zapewnia przyczepność, kontrolę i stabilność podczas szybkiej, sportowej jazdy.

Ogumienie jest jedynym elementem łączącym samochód z nawierzchnią - powierzchnia styku jednej opony z drogą jest równa wielkość kartki pocztowej lub dłoni. Dlatego w dużej mierze to właśnie od odpowiedniego doboru opon zależy bezpieczeństwo jazdy. A tam, gdzie chodzi o bezpieczeństwo, warto zaufać specjalistom i wynikom niezależnych testów opon.

Dowiedz się więcej o SportContact™ 6

Ewa Ostapczuk-Wasilewska