Media Services

Horyzont Kołaczkowo Mistrzem Polski!

30/04/2017

Zwycięzcą Mistrzostw Polski Dzieci z Domów Dziecka w Piłce Nożnej, które odbyły się w ostatnią sobotę kwietnia w Warszawie, została drużyna Horyzont Kołaczkowo. W finale pokonali SOS Kraśnik, a trzecie miejsce wywalczyła drużyna Sternik Szczecin.

To już ósma edycja Turnieju, którego sponsorem jest Continental Opony Polska, producent opon i wiodący dostawca rozwiązań dla branży motoryzacyjnej. W tym roku do rywalizacji przystąpiło 40 drużyn, czyli aż 400 piłkarzy z placówek opiekuńczo wychowawczych z całej Polski. Do ostatniego gwizdka z zaangażowaniem walczyli o puchar i tytuł Mistrza Polski, a także o kwalifikacje do Mistrzostw Świata Dzieci z Domów Dziecka w Piłce Nożnej.

Wszyscy zostali zwycięzcami

Wszyscy zawodnicy biorący udział w Mistrzostwach Polski otrzymali nagrodę specjalną – wyjazd i bilet na mecz rozgrywany w ramach Mistrzostw Europy UEFA dla zawodników poniżej 21 roku życia, które odbędą się w dniach 16–30 czerwca 2017 w pięciu miastach w Polsce.

„Dla nas wszystkie dzieciaki biorące udział w tym Turnieju są zwycięzcami. Dlatego w tym roku nagrodziliśmy ich wyjazdami na Mistrzostwa Europy UEFA Under-21. Cieszymy się, że poprzez tą wyjątkową inicjatywę i naszą pasję do motoryzacji możemy wspierać piłkarską pasję dzieci” – powiedziała Ewa Ostapczuk-Wasilewska, Event, Media & Communication Manager Continental Opony Polska.

Mistrzostwa pełne atrakcji

Podczas Mistrzostw Polski Dzieci z Domów Dziecka w Piłce Nożnej na młodych piłkarzy czekało wiele atrakcji. Jedną z nich był konkurs dla strzelców i bramkarzy ContiTest. Sobotnie wydarzenie zamknęła uroczysta gala, podczas której szczęśliwym i zmęczonym sportową rywalizacją uczestnikom wręczono nagrody.

Tegoroczni Mistrzowie Polski – Horyzont Kołaczkowo – zawalczą o tytuł najlepszej drużyny świata podczas V Mistrzostw Świata Dzieci z Domów Dziecka w Piłce Nożnej, które odbędą się w dniach 15-16 lipca 2017 roku na Stadionie Miejskim Legii Warszawa im. Marszałka Józefa Piłsudskiego przy ul. Łazienkowskiej 3 w Warszawie.

Ewa Ostapczuk-Wasilewska

Media & Communications Manager