Media Services

Continental zwycięzcą Auto Express Ultimate 2017

16/08/2017

Opona Continental ContiPremiumContact 5 zajęła pierwsze miejsce w tegorocznym teście opon Ultimate przeprowadzanym przez Auto Express – najpopularniejszy tygodnik motoryzacyjny w Wielkiej Brytanii. Opona pokonała dziesięciu czołowych konkurentów.

W teście Ultimate 2017 opona ContiPremiumContact 5 rywalizowała z dziesięcioma konkurencyjnymi modelami ogumienia letniego w rozmiarze 205/55R16. O zwycięstwie zdecydowały przede wszystkim najlepsze właściwości podczas jazdy na suchej i mokrej nawierzchni oraz hamowania na mokrej nawierzchni.

„Jesteśmy dumni z tego, że nasza ContiPremiumContact 5 zdobyła pierwsze miejsce w tak prestiżowym teście opon letnich. To wyróżnienie podkreśla nasze nieustające dążenie do opracowywania coraz lepszych technologii zwiększających bezpieczeństwo jazdy” – powiedział Scott Benbow, Product Marketing Manager w Continental.

ContiPremiumContact_5

Jedna z dziesięciu

Warunkiem zdobycia pierwszego miejsca w testach opon Auto Express jest zajęcie wysokich pozycji we wszystkich kategoriach testowych. Jak pokazały wyniki testu Ultimate 2017 takim modelem jest właśnie opona ContiPremiumContact 5, która charakteryzuje się niezwykłą zwrotnością umożliwiającą całkowitą kontrolę pojazdu na zakrętach zarówno na mokrych, jak i suchych nawierzchniach.
W teście wykazała najkrótszą drogą hamowania na mokrych nawierzchniach – ponad 3 metry krótszą w porównaniu z oponą zajmującą kolejną pozycję! Ponadto, ten model opony Continental może pochwalić się bardzo dobrymi osiągami, niskim poziomem hałasu oraz wysokim komfortem jazdy.

Od wielu lat testy ogumienia letniego przeprowadzane przez magazyn Auto Express stanowią jeden z najlepszych wyznaczników jakości opon oraz ich realnych właściwości. Nagradzane modele zapewniają najwyższy standard bezpieczeństwa i doskonałe osiągi oraz odznaczają się także atrakcyjnym wzornictwem. W branży motoryzacyjnej są postrzegane jako wyznacznik jakości, dający kierowcom pewność przy wyborze nowych opon letnich.

Szczegółowe informacje na temat testu opon Auto Express są dostępne na stronie: www.autoexpress.co.uk.

Ewa Ostapczuk-Wasilewska

Media & Communications Manager