Continental wspiera
Cisowianka Mazovia MTB Marathon

29/03/2019

Continental Opony Polska – oddział globalnego koncernu Continental, producenta opon i wiodącego dostawcy rozwiązań dla motoryzacji – został oficjalnym sponsorem tegorocznego cyklu maratonów rowerowych Cisowianka Mazovia MTB Marathon. Firma jest teraz również partnerem technicznym Zamana Group oraz sponsorem tytularnym regionalnych pucharów organizowanych w ramach Mazovii. Zawodnicy startujący w wyścigach organizowanych przez utytułowanego polskiego kolarza Cezarego Zamanę skorzystają z profesjonalnego wsparcia oraz zaawansowanych technologicznie produktów Continental.

„Cieszymy się, że Continental Opony Polska stał się częścią tak emocjonujących wydarzeń rowerowych, które przyciągają zarówno zawodowców, jak i amatorów w każdym wieku. Będziemy wspierać zawodników nie tylko naszą wiedzą, doświadczeniem i produktami. Planujemy także nagrodzić ich za wyniki, wytrwałość, zaangażowanie oraz przede wszystkim pasję. To ona napędza nas do działania i towarzyszy w tworzeniu najbardziej zaawansowanych technologicznie opon Continental, które zapewniają użytkownikom radość z jazdy i maksymalne bezpieczeństwo na drodze. Już dzisiaj zapraszamy do wspólnego przeżywania sportowych emocji podczas Cisowianka Mazovia MTB Marathon i doskonałej zabawy na świeżym powietrzu, wśród znajomych, przyjaciół i rodziny” powiedział Piotr Snakowski, Head of Marketing Department w Continental Opony Polska.

New content item

Cisowianka Mazovia MTB Marathon odbywa się w najpiękniejszych rejonach Polski. Uczestnicy mogą wybierać trasy, które są zróżnicowane pod względem trudności – dzięki temu zarówno zawodowcy, jak i amatorzy kolarstwa mogą osiągać swoje sportowe cele. Cykl maratonów rowerowych to nie tylko opracowane w każdym calu trasy oraz świetna atmosfera w miasteczku
i peletonie, ale także profesjonalne zaplecze techniczne. Continental, jako partner techniczny Zamana Group, będzie dbał o komfort jazdy i bezpieczeństwo rowerzystów. W miasteczku rowerowym znajdzie się namiot firmowy, w którym zawodnicy będą mogli sprawdzić ciśnienie
w oponach i w razie potrzeby je skorygować. Eksperci, bazując na doświadczeniu Cezarego
Zamany, będą doradzać jaki poziom ciśnienia jest odpowiedni do danego typu opony, terenu
i warunków panujących na trasach. Co więcej, wszystkie bufety na trasie będą wyposażone
w dętki z logo niemieckiego producenta. Uczestnicy, którzy „złapią gumę” będą mogli dokonać szybkiej wymiany i bezpiecznie kontynuować zawody.

Oficjalny sponsor planuje także nagrodzić rowerzystów za ich wysiłek i zaangażowanie. Na każdym
z 13 tegorocznych maratonów Cisowianka Mazovia MTB Marathon będzie wyznaczony odcinek specjalny „Black Chili Stage”, a jego zwycięzca otrzyma nagrodę od Continental. Ponadto,
każdy zawodnik będzie mieć możliwość wygrania vouchera o wartości 800 zł na produkty motoryzacyjne od niemieckiego producenta. Najbardziej wytrwali rowerzyści, którzy przejadą
co najmniej 8 maratonów w sezonie będą mieli szansę zdobyć voucher o wartości 1000 zł.