Opony do pojazdów ciężarowych i autobusów

Nowe opony Matador do regionalnego transportu towarowego

04/08/2016

Matador poszerzył swoją ofertę o opony F HR4 na oś kierowaną oraz D HR4 na oś napędową w rozmiarze 315/70 R. 22.5. Obie opony przeznaczone do pojazdów ciężarowych i autobusów, charakteryzują się obniżonymi oporami toczenia oraz wydłużonym okresem eksploatacji.

New content item

Nowość na oś kierowaną i napędową w rozmiarze 315/70 R 22.5. to uzupełnienie gamy opon Matador serii F HR4 i D HR4 wprowadzonych na rynek w 2015 roku. Dzięki nowej, zoptymalizowanej mieszance bieżnika oraz specjalnej technologii lameli, opony wyróżniają się znakomitą trakcją i doskonałym prowadzeniem nawet na mokrej nawierzchni, co gwarantuje bezpieczeństwo jazdy i wpływa na przedłużenie okresu użytkowania opon.

Zarówno opona F HR 4 na oś kierowaną, jak i model D HR 4 odznaczają się homologacją M+S, natomiast opona D HR posiada także symbol 3MPSF (trzech szczytów górskich
i płatka śniegu), czyli uzyskuje lepsze osiągi na błocie i śniegu.

Wykorzystanie specjalnie opracowanej geometrii bieżnika w serii Matador HR 4 znacznie wydłuża okres eksploatacji opon i ogranicza zużycie paliwa. Ponadto, dzięki wzmocnionemu kordowi opasania opony, nowe Matadory cechuje wysoka wytrzymałość, co wpływa na efektywność kosztową floty pojazdów.

Marcin Cywiński

Marketing Manager CVT