Opony do pojazdów ciężarowych i autobusów

Continental i Schmitz Cargobull zacieśniają współpracę

11/09/2015

Continental i Schmitz Cargobull zacieśniają swoją 30-letnią współpracę, wprowadzając oponę Conti Hybrid HT3 jako standardowe ogumienie do naczep i przyczep do pojazdów ciężarowych produkowanych przez jednego z największych i najbardziej producentów. Produkcja tego modelu opony, przeznaczonego do użytku zarówno na drogach regionalnych, jak i krajowych, ruszyła wiosną 2015.

Continental, wiodący globalny dostawca dla branży motoryzacyjnej i Schmitz Cargobull, jeden z największych i najbardziej liczących się producentów naczep na świecie, współpracują ze sobą już od ponad 30 lat. W tym czasie Continental, jako producent opon klasy premium, stał się jednym z głównych dostawców specjalistycznego ogumienia do naczep i przyczep dla Schmitz Cargobull.

Continental i Schmitz Cargobull zacieśniają współpracę

Peter Matzke, Dyrektor OE Truck Tires w Continental, zauważa: „Z ogromnym zadowoleniem przyjęliśmy wiadomość, że firma Schmitz Cargobull zdecydowała się włączyć do swojej oferty produktów OEM naszą oponę Conti Hybrid HT3. Dzięki temu nasza współpraca będzie jeszcze bardziej owocna.”

Dzięki nowo opracowanemu składowi mieszanki opona Conti Hybrid HT3 wyróżnia się dłuższą żywotnością w porównaniu do swojej poprzedniczki. Poprawiono także przyczepność opony na mokrej nawierzchni. Ponadto Conti Hybrid HT3 charakteryzuje się doskonałą ekonomiką jazdy dzięki zoptymalizowaniu oporów toczenia.

Schmitz Cargobull, jako wiodący europejski producent naczep i przyczep do pojazdów ciężarowych, wyznacza standardy w zakresie wysoko wydajnych rozwiązań transportowych, między innymi dzięki innowacyjnym rozwiązaniom i inteligentnym technologiom produkcji.

Marcin Cywiński

Marketing Manager CVT