Opony do pojazdów ciężarowych i autobusów

Autokary UEFA EURO 2016™ na oponach Continental

15/06/2016

Continental – oficjalny sponsor UEFA EURO 2016™ – wyposażył autokary reprezentacji narodowych biorących udział w rozgrywkach w specjalne opony autokarowe Conti Goal HA3. Unikatowe opony wyprodukowane z wykorzystaniem zaawansowanych technologii mieszanek gumowych mają zapewnić drużynom komfortową i bezpieczną podróż podczas piłkarskiego święta.

Logo Continental na scianie bocznej opony Conti Goal HA3

Autokary polskiej reprezentacji i innych drużyn, a także autokary transferowe przewożące drużyny do i z miast gospodarzy w całej Francji podczas UEFA EURO 2016™, zostały wyposażone w specjalnie zaprojektowane opony klasy premium marki Continental. Jeździć na nich będzie również 20 autokarów przewożących osoby obsługujące mistrzostwa i gości UEFA.

Unikatowa opona, specjalnie zaprojektowana na potrzeby UEFA EURO 2016™ przez ekspertów Continental z Hannoweru, wykorzystuje rozwiązania i technologie zastosowane w sprawdzonej i przetestowanej oponie Conti CityPlus HA3 dla transportu mieszanego. Zarówno wąskie uliczki miast, jak i szybie trasy przelotowe są podstawą pracy Conti Goal HA3.

Logo Continental na scianie bocznej opony Conti Goal HA3

Conti Goal HA3 w rozmiarze 295/80 R 22.5 może być zamontowana na każdą oś. Zastosowana w niej nowa mieszanka bieżnika umożliwia optymalne prowadzenie oraz skuteczne hamowanie na mokrej nawierzchni. Specjalny wzór bieżnika z licznymi lamelami 3D o pełnej głębkości wpływa na poprawę skuteczności hamowania. Natomiast grubsza ściana boczna wpływa na redukcję odkształceń opony, co znacząco ogranicza zużycie paliwa.

Wysoki poziom niezawodności Conti HA3 to nasza gwarancja, że wszystkie piłkarskie drużyny będą się cieszyć bezpieczną i komfortową podróżą – powiedział Geert Roik, szef Działu Badań i Rozwoju do Pojazdów Użytkowych w Continental ̶ Oprócz szeregu zmian technologicznych opona Conti Goal HA3 otrzymała specjalny wzór ściany bocznej, w tym liczne piktogramy piłkarskie oraz oficjalne logo UEFA EURO 2016TM i pomarańczowe logo Continental – dodaje Greet Roik.

Ekskluzywne opony UEFA EURO 2016TM Conti Goal HA3 opierają się na wypróbowanych oponach Conti CityPlus HA3

Przez całe UEFA EURO 2016™, od meczu otwarcia 10 czerwca do finału 10 lipca w Paryżu, w przypadku awarii ogumienia, serwis i obsługę zapewniać będzie francuska sieć FleetPartner, która jest częścią ogólnoeuropejskiej sieci Conti360o Fleet Services.

Na specjalnej, poświęconej mistrzostwom stronie internetowej www.ContiSoccerWorld.de, Continental będzie na bieżąco informować o najważniejszym wydarzeniu piłkarskim w 2016 roku, przedstawiając charakterystyki zespołów, analizy i spostrzeżenia dotyczące meczów oraz zdjęcia. Dla fanów motoryzacji i piłki nożnej powstanie także pięć wydań specjalnego magazynu „Continental Soccer News”.

Marcin Cywiński

Marketing Manager CVT