Opony do pojazdów ciężarowych i autobusów

Aplikacja TireInteractive od Continental dla klientów OEM

01/12/2015
TireInteractive App_1

Continental uruchomił TireInteractive – aplikację na Ipady przeznaczoną dla klientów OEM w sektorze pojazdów użytkowych. To interaktywne narzędzie ma zwiększyć wydajność zespołów sprzedażowych producentów oryginalnego wyposażenia ciężarówek i autobusów. Obecnie w aplikacji znajduje się oferta skierowana do pojazdów marek DAF, Iveco, MAN, Mercedes-Benz Trucks, Renault Trucks, Scania oraz Volvo Trucks.

Kluczowym elementem aplikacji jest wyszukiwarka Continental TireFinder™, która została dostosowana do indywidualnych wymagań producentów samochodów ciężarowych i autobusów. Dzięki temu interaktywnemu e-narzędziu możliwe jest dopasowanie odpowiedniego rodzaju opon do pojazdów użytkowych z całej oferty Continental, w oparciu o istotne parametry wyszukiwania ogumienia, takie jak np.: rozmiar, typ, przeznaczenie ogumienia czy rodzaj wykonywanego transportu.

TireInteractive App_2

Aplikacja umożliwia również zapoznanie się i pobranie pełnych opisów wszystkich modeli opon dedykowanych producentom OEM znajdujących się w ofercie Continental – w tym trójwymiarowe rzuty, dokumentacja techniczna, broszury produktowe oraz dodatkowe materiały, takie jak chociażby znany już Katalog Danych Technicznych w formacie PDF, w którym opisano specyfikacje techniczne i inne informacje odnoszące się do opon.

TireInteractive ma zwiększyć skuteczność działań handlowych oraz stanowić realne wsparcie dla klientów i doradców do spraw sprzedaży w sektorze OEM. Ponadto, dzięki temu rozwiązaniu, pracownicy działów sprzedaży mają dostęp do bieżących informacji o produktach z poziomu swoich iPadów i mogą je wysyłać e-mailem bezpośrednio do swoich klientów końcowych.

Aplikację na iPad można pobrać z AppStore, wpisując w wyszukiwarkę hasło „TireInteractive”. Obecnie narzędzie jest dostępne dla następujących marek: DAF, Iveco, MAN, Mercedes-Benz Trucks, Renault Trucks, Scania, i Volvo Trucks.

Dział OEM Continental oferuje swoim klientom z sektora OEM samochodów ciężarowych i autobusów, poza aplikacją TireInteractive, także wykazy homologacyjne, dostępne w formacie e-book. Wykazy te są aktualizowane co kwartał i są udostępniane na życzenie.

Marcin Cywiński

Marketing Manager CVT