Opony do pojazdów ciężarowych i autobusów

5 lat Conti3600 Fleet Services

10/06/2015

Continental, międzynarodowy dostawca rozwiązań dla branży motoryzacyjnej, od ponad 5 lat oferuje swoim klientom biznesowym – zarówno flotom i jak warsztatom - usługę Conti3600 Fleet Services. To kompleksowe rozwiązanie zapewniające  doradztwo zakupowe, serwis oraz kontrolę ogumienia. Obecnie w programie zrzeszonych jest ponad 200 flot oraz ponad 100 warsztatów.

Continental jest pionierem na rynku oponiarskim w zakresie usług serwisowych dla flot. Już od 1978 roku producent oferuje klientom flotowym wsparcie na drodze, najpierw w ramach sieci Continental Euro Service. W 2010 roku wystartował program Conti3600 Fleet Services, który jest odpowiedzią na rosnącą konkurencję i zmieniające się wymagania flot w transporcie międzynarodowym.

5 kluczowych obszarów wsparcia biznesu

Mając świadomość złożoności operacji związanych z zarządzaniem ogumieniem – od wyboru opon, przez kontrolę i obsługę awarii, po utylizację – Continental przygotował modułową ofertę, dzięki której flota może dopasować zarówno zasięg, jak i przedmiot usługi do swoich potrzeb. W ramach Conti3600 Fleet Services dostępne jest pięć modułów gwarantujących efektywne zarządzanie ogumieniem:

• ContiFitmentService oferuje doradztwo zakupowe oraz montaż opon,
  • ContiFleetCheck zapewnia okresowe przeglądy ogumienia,
  • ContiCasingManagement umożliwia zarządzanie zużytymi oponami,
  • ContiBreakdownService zapewnia obsługę i pomoc w przypadku awarii,
  • ContiFleetReporting oferuje dostęp do kompleksowej analizy danych dotyczących zakupionych opon oraz wszystkich kosztów związanych z ich serwisem.

Co wybierają klienci?

Największą popularnością wśród klientów Conti3600 Fleet Services cieszy się moduł ContiFitmentService, ponieważ firmy transportowe cenią doradztwo w zakresie doboru opon.

„Menedżerowie firm transportowych stale poszukują rozwiązań, mających na celu zwiększenie wydajności flot. Nasza oferta w ramach Conti3600 Fleet Services wychodzi naprzeciw tym oczekiwaniom, ponieważ proponujemy naszym klientom kompleksowe zarządzanie ogumieniem floty. Dzięki wymianie doświadczeń z warsztatami partnerskimi możemy stale podnosić jakość świadczonych usług i proponować flotom rozwiązania szyte na miarę” – powiedział Jacek Młodawski, menedżer Biznesu Flotowego w Dziale Opon Użytkowych, Continental Opony Polska.

Obecnie, usługa Conti360° Fleet Services dostępna są w 15 krajach Europy - w Austrii, Belgii, Czechach, Danii, we Francji, w Niemczech, we Włoszech, w Polsce, na Słowacji, w Hiszpanii, Szwecji, Wielkiej Brytanii, Turcji, Irlandii i na Węgrzech. Continental zapewnia serwis awaryjny w 22 krajach Europy, a w kolejnych latach będzie rozszerzany na pozostałe kraje europejskie. Ponadto w programie obecnych jest ponad 2 500 akredytowanych przedstawicieli.

Marcin Cywiński

Marketing Manager CVT