Media Services

Wygrywamy więcej niż mecz!

30/03/2016

Warszawa, 30 marca 2016 – W tym roku fani piłki nożnej nie mogą narzekać na brak wrażeń. Oprócz długo wyczekiwanych rozgrywek Mistrzostw Europy UEFA EURO 2016™, wielu niezapomnianych emocji możemy spodziewać się również po IV Mistrzostwach Świata Dzieci z Domów Dziecka w Piłce Nożnej, które odbędą się już 23 – 24 lipca na Stadionie Miejskim Legii w Warszawie. Głównym sponsorem obu tych wydarzeń jest Continental, producent opon i wiodący dostawca rozwiązań dla branży motoryzacyjnej.

Mistrzowska Loteria zdjęcie

Mistrzostwa Świata Dzieci z Domów Dziecka w Piłce Nożnej to największe wydarzenie sportowe dla podopiecznych placówek opiekuńczo – wychowawczych z całego świata. Na cztery miesiące przed czwartą edycją Mistrzostw swój udział w turnieju zgłosiło 26 drużyn, m.in. z Niemiec, Rosji, Tajlandii, Japonii, Estonii oraz Kolumbii.

Dzieciaki nie boją się sięgać po swoje marzenia, a my cieszymy się bardzo, że jako główny sponsor Mistrzostw, możemy ich w tym wspierać. Od lat kibicujemy piłkarskim zmaganiom na boiskach całego świata i obserwujemy jak magia piłki jednoczy graczy i kibiców najważniejszych turniejów futbolowych, ale także dzieciaki z domów dziecka. Wierzymy, że dzięki temu wygrywają znacznie więcej niż mecz! – powiedziała Ewa Ostapczuk-Wasilewska Media & Communication Manager Continental Opony Polska.

Continental wspiera młodych piłkarzy

Continental jest głównym sponsorem Mistrzostwa Świata Dzieci z Domów Dziecka w Piłce Nożnej od pierwszej edycji turnieju, która została rozegrana w Warszawie w 2013 roku. Firma jest też głównym sponsorem organizowanych od 2010 roku, Mistrzostw Polski Dzieci z Domów Dziecka w Piłce Nożnej. Jak dotąd udział w rozgrywkach na szczeblu krajowym i globalnym wzięło już ponad 2336 zawodników! Każdego roku towarzyszy im moc atrakcji dla małych i dużych fanów futbolu, a wstęp na oba turnieje jest bezpłatny. Organizatorem obu wydarzeń jest Stowarzyszenie „Nadzieja na Mundial”.

Mistrzów Polski Dzieci z Domów Dziecka, którzy będą reprezentować nasz kraj podczas Mistrzostw Świata, poznamy już 23 kwietnia, po zakończeniu zmagań na stadionie OSiR Bemowo przy ul. Obrońców Tobruku 11. Continental, sponsor główny turnieju, chcąc dodatkowo wyróżnić najlepszą drużynę przygotował specjalną nagrodę. Zwycięzcy VII Mistrzostw Polski zostaną zaproszeni na mecz Niemcy – Polska, który zostanie rozegrany 16 czerwca w ramach UEFA EURO 2016 w Paryżu!

Mistrzowska loteria Continental

Aby uświetnić wyjątkowy rok piłkarskich zmagań i podkreślić fakt, że Continental jest oficjalnym sponsorem UEFA EURO 2016™, które rozpoczną się już za niespełna trzy miesiące we Francji, firma przygotowała specjalną akcję. Wszyscy kibice mogą wziąć udział w Mistrzowskiej loterii, w której do wygrania jest 100 podwójnych biletów na UEFA EURO 2016™ oraz 1500 zestawów nagród! Akcja trwa od 15 marca do 18 maja.

Wejdź na: www.continental.pl i kibicuj naszym!

Ewa Ostapczuk Wasilewska

Media & Communication Manager
Continental Opony Sp. z o.o.

Marta Zagożdżon

Account Director