Media Services

Sternik Szczecin ponownie Mistrzem Polski!

25/04/2016

Warszawa, 25 kwietnia 2016 – Zwycięzcą VII Mistrzostw Polski Dzieci z Domów Dziecka w Piłce Nożnej, które odbyły się w minioną sobotę na warszawskim stadionie OSIR Bemowo została drużyna Sternika Szczecin. Pokonała ona w rzutach karnych Horyzont Kołaczkowo. Trzecie miejsce zajął zespół Burza Kłobuck.

2016_04_25_Continental_VII_Mistrzostwa_Polski_Dzieci_z_Domow_Dziecka_wyniki

Do piłkarskiej rywalizacji stanęło 40 drużyn z całego kraju. Prawdziwie sportowa rywalizacja o tytuł piłkarskiego Mistrza Polski trwała od pierwszego do ostatniego gwizdka sędziego. Zwycięska drużyna, oprócz tytułu, pucharu i kwalifikacji do Mistrzostw Świata otrzymała nagrodę specjalną ufundowaną przez sponsora głównego firmę Continental – wyjazd na mecz Niemcy – Polska, który zostanie rozegrany 16 czerwca 2016 roku w ramach UEFA EURO 2016™ w Paryżu.

„Byliśmy świadkami pięknego widowiska, podczas którego młodzież pełna pasji i zaangażowania rywalizowała ze sobą zgodnie z zasadami fair play. Doceniając tę godną naśladowania postawę, jako oficjalny sponsor UEFA EURO 2016™, postanowiliśmy przyznać zwycięzcom nagrodę specjalną - wyjazd na mecz Niemcy – Polska” – powiedziała Ewa Ostapczuk-Wasilewska, Media & Communication Manager Continental Opony Polska.

Moc pozytywnych emocji

Blisko 400 zawodników biorących udział w tegorocznej edycji rozgrywek zapewniło kibicom barwne i emocjonujące widowisko. Młodzi piłkarze walczyli do ostatniej chwili a stawkę kwalifikacji do Mistrzostw Świata podbijała szansa na wyjazd na mecz naszej reprezentacji narodowej do Paryża. Wiele atrakcji czekało także na samych młodych piłkarzy. Jedną z nich był indywidualny konkurs dla strzelców i bramkarzy ContiTest. Tytuł najlepszego strzelca przypadł Pawłowi Piotrowskiemu z SOS Kraśnik a wyróżnienie dla najlepszego bramkarza trafiło do Michała Kruka z Orłów Siedlce. Równie emocjonujący okazał się mecz byłych zawodników reprezentacji Polski z Reprezentacją Artystów Polskich zakończony wynikiem 4:0. Sobotnie wydarzenie zamknęła uroczysta gala, podczas której szczęśliwym i zmęczonym sportową rywalizacją laureatom Mistrzostw wręczono nagrody.

Zwycięska drużyna zawalczy o tytuł najlepszej drużyny świata podczas IV Mistrzostw Świata Dzieci z Domów Dziecka w Piłce Nożnej, które odbędą się 23 i 24 lipca 2016 roku na Stadionie Miejskim Legii Warszawa im. Marszałka Józefa Piłsudskiego przy ul. Łazienkowskiej 3 w Warszawie.

Mistrzowska loteria Continental

Continental nie tylko dzieciom z domów dziecka stworzył okazję do obejrzenia na żywo piłkarskich zmagań podczas czerwcowych rozgrywek UEFA EURO 2016™. Firma przygotowała Mistrzowską Loterię, w której udział wziąć mogą wszyscy kibice. Do wygrania jest 100 podwójnych biletów na UEFA EURO 2016™ oraz 1500 zestawów nagród! Akcja trwa do 18 maja.

Ewa Ostapczuk Wasilewska

Media & Communication Manager
Continental Opony Sp. z o.o.

Łukasz Czerchawski

PR Consultant