Media Services

Opony Continental na pierwszym wyposazeniu Skody Superb

21/05/2015

Warszawa, 21 maja 2015 – Opony ContiEcoContact 5 i ContiPremiumContact 5 zostały wybrane jako fabryczne wyposażenie najnowszej Skody Superb. Oba modele zapewniają długie przebiegi, krótką drogę hamowania i niskie opory toczenia.

Trzecia, najnowsza generacja przestronnej czeskiej limuzyny jest wyposażona
w opony Continental w rozmiarze 215/55 R 17 V. Oba modele są montowane w fabryce Skody w miejscowości Kvasiny. Zaledwie 180 km dalej znajduje się fabryka opon Continental Otrokovice, gdzie produkowane są opony ContiEcoContact 5.

ContiEcoContact_5

Komfort i bezpieczeństwo

ContiEcoContact 5 to opona przeznaczona dla kierowców pokonujących dłuższe trasy, którzy przywiązują dużą wagę do niskiego poziomu zużycia paliwa. Wzór bieżnika opony zapewnia lepszą przyczepność na mokrej nawierzchni, co gwarantuje większe bezpieczeństwo podczas hamowania. Opona jest rekomendowana dla kierowców, którym zależy na wieloletniej trwałości opony. Natomiast ContiPremiumContact™ 5 to wszechstronna opona letnia łącząca najlepsze osiągi i bezpieczeństwo. Została zaprojektowana tak, aby jak najlepiej dostosowywała się do stylu jazdy, zapewniając doskonałą przyczepność na każdym rodzaju nawierzchni, niezależnie od warunków pogodowych.

ContiPremiumContact_5

Dzięki różnym właściwościom obu modeli opon Continental przeznaczonych dla tego samego segmentu pojazdów, producenci aut i kierowcy mogą wybrać opony dopasowane od indywidualnych potrzeb. W efekcie jazda jest bardziej bezpieczna i komfortowa.

Ewa Ostapczuk Wasilewska

Media & Communication Manager
Continental Opony Sp. z o.o.

Marta Zagożdżon

Account Director