Media Services

Dzieci z domów dziecka zawalczą o tytuł piłkarskiego mistrza Polski

20/04/2016
2016_04_20_Continental_Dzieci_z_domow_dziecka_zawalcza_o_tytul_pilkarskiego_mistrza_Polski

Warszawa, 20 kwietnia 2016 – Już w najbliższą sobotę, 23 kwietnia na stadionie OSiR Bemowo przy ul. Obrońców Tobruku 11 w Warszawie odbędą się VII Mistrzostwa Polski Dzieci z Domów Dziecka w Piłce Nożnej. To największe wydarzenie sportowe skierowane do wychowanków placówek opiekuńczo-wychowawczych. Głównym sponsorem Mistrzostw jest Continental Opony Polska, producent opon i wiodący dostawca rozwiązań dla branży motoryzacyjnej.

Mistrzostwa Polski to niezwykle emocjonujące wydarzenie, w którym do rywalizacji o tytuł najlepszej polskiej drużyny w 2016 roku stanie 40 zespołów. Zwycięzcy, oprócz reprezentowania Polski na Mistrzostwach Świata Dzieci z Domów Dziecka, otrzymają także nagrodę specjalną ufundowaną przez Continental – wyjazd na mecz Niemcy – Polska, który zostanie rozegrany 16 czerwca 2016 roku w ramach UEFA EURO 2016™ w Paryżu!

„Jako oficjalny sponsor UEFA EURO 2016™ postanowiliśmy w tym roku przyznać nagrodę specjalną zwycięskiej drużynie w postaci wyjazdu na mecz Niemcy – Polska. Wierzę, że dzięki temu wyróżnieniu i możliwości zobaczenia piłkarskich idoli na żywo w trakcie europejskich rozgrywek młodzi piłkarze uświadomią sobie, jak ważna jest motywacja i konsekwencja w dążeniu do realizacji własnych marzeń. Jestem przekonana, że nagroda specjalna podziała wyjątkowo motywująco na zawodników, dzięki czemu będziemy świadkami pięknego widowiska” – powiedziała Ewa Ostapczuk-Wasilewska, Media & Communication Manager Continental Opony Polska.

Wygrają więcej niż mecz

Organizowane przez Stowarzyszenie „Nadzieja na Mundial” Mistrzostwa Dzieci z Domów Dziecka to jedyna w swoim rodzaju inicjatywa pozwalająca spełniać marzenia młodych ludzi, którzy ze względu na trudną sytuację materialną mają utrudniony start w dorosłe życie. Młodym piłkarzom w realizacji swoich pasji kibicują

Ewa Ostapczuk Wasilewska

Media & Communication Manager
Continental Opony Sp. z o.o.

Łukasz Czerchawski

PR Consultant