Media Services

Continental „Dostawcą Roku 2015” General Motors

12/04/2016

Warszawa, 12 kwietnia 2016 – Dział Opon firmy Continental, został wyróżniony tytułem „Dostawcy Roku 2015” przyznawanym przez koncern motoryzacyjny General Motors, do którego należą takie marki jak Buick, Cadillac, Chevrolet czy Opel.

2016_04_12_Continental_dostawca_roku_2015_GM

W tegorocznej, 24. edycji projektu „Dostawca Roku”, General Motors (GM) wyróżnił 110 najlepszych dostawców z 17 krajów, którzy nieustannie przekraczają oczekiwania oraz wdrażając innowacyjne rozwiązania wnieśli wyjątkową wartość do współpracy z GM. Liczba laureatów ogłoszonych w tym roku jest największa od 1992 r., od kiedy koncern przyznaje wyróżnienia. To także niemal o 40 procent więcej docenionych firm w porównaniu do poprzedniego roku, w którym wyróżniono ich 79. Dział Opon Continental otrzymał nagrodę „Dostawcy Roku” po raz pierwszy.

„Naszym celem jest budowanie pozytywnych relacji z dostawcami, którzy wprowadzają do GM zorientowane na Klienta i spełniające jego oczekiwania innowacje. To także element budowania naszej pozycji jako preferowanego producenta OEM, z którym dostawcy chętnie współpracują” – komentuje Steve Kiefer, Wiceprezes GM ds. Globalnych Zakupów i Łańcucha Dostaw.

Zwycięzcy zostali wybrani spośród wszystkich dostawców przez globalny zespół GM składający się z kadry kierowniczej odpowiedzialnej za zakupy, projekty techniczne, jakość, produkcję i logistykę. Wyboru dokonano po analizie informacji dotyczących zakupów, obsługi klienta, obsługi posprzedażowej oraz logistyki.

„Czujemy się zaszczyceni i jesteśmy niezwykle dumni z przyznanej nam nagrody. Jest ona doskonałym ukoronowaniem współpracy z General Motors. Nasz zespół stale dąży do zapewnienia opon najwyższej jakości, w których wykorzystywane są innowacyjne rozwiązania, stanowiące dopełnienie oferty GM. Dzięki wyróżnieniu jesteśmy jeszcze bardziej zmotywowani, by móc wspólnie z GM stawić czoła wszystkim przyszłym wyzwaniom przemysłu motoryzacyjnego” – powiedział Enno Straten, wiceprezes ds. obsługi klientów strategicznych pierwszego wyposażenia OEM PLT, Dział Opon Continental

Ewa Ostapczuk Wasilewska

Media & Communication Manager
Continental Opony Sp. z o.o.

Łukasz Czerchawski

PR Consultant