Continental na 15. targach Inter Cars

15/09/2015

Continental na 15. targach Inter Cars

Warszawa, 15 września 2015 – Nowinki motoryzacyjne i innowacyjne rozwiązania technologiczne zwiększające bezpieczeństwo na drodze to tylko część atrakcji, które będzie można zobaczyć na stoisku Continental podczas tegorocznych, jubileuszowych targów Inter Cars. Wydarzenie odbędzie się w dniach 18-20 września w Warszawie.

Continental_targi_InterCars_1

Już w najbliższy weekend Continental zaprezentuje najnowsze efekty prac swoich ekspertów technicznych na wspólnym stoisku z ATE i Conti Tech – firmami należącymi do Grupy Continental AG. Największą nowością i niewątpliwą atrakcją dla odwiedzających będzie możliwość zobaczenia prototypowej opony Continental wykonanej z gumy z mniszka lekarskiego. Targi Inter Cars uważane są za jedno z najważniejszych wydarzeń branży motoryzacyjnej w Polsce.

Porozmawiaj z ekspertami

ATE pomaga warsztatom dostarczając im narzędzia, osprzęt i urządzenia diagnostyczne, a także przeprowadzając specjalistyczne szkolenia. Z kolei Conti Tech to największy na świecie specjalista w zakresie technologii kauczuku i tworzyw sztucznych w obszarze przemysłu gumowego. Jako dział spółki Continental AG zajmuje się rozwojem i produkcją części funkcjonalnych, komponentów i systemów stosowanych w branży samochodowej oraz w innych ważnych gałęziach przemysłu.

Serdecznie zapraszamy na stoisko Continental, na którym na 120 m2 pokażemy wiele innowacyjnych rozwiązań służących przede wszystkim zwiększeniu bezpieczeństwa na drodze – komentuje Izabela Zalewska, Szef Marketingu Continental Opony Polska.
Do zobaczenia na stoisku Continental w hali B, stanowisko 222-224!

Ewa Ostapczuk Wasilewska

Media & Communication Manager
Continental Opony Sp. z o.o.

Marta Zagożdżon

Account Director